Συνεργασίες και Κοινότητα

Η Gilead είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων για απειλητικές για τη ζωή ασθένειες – και αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερα από μόνο τα φάρμακα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και οι κοινότητες.

Για τον λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για να προάγουμε προγράμματα που συμβάλλουν στη βελτίωση της πρόσβασης στην περίθαλψη, εξαλείφοντας τα εμπόδια και προωθώντας την εκπαίδευση.


Βοηθώντας να φέρουμε περισσότερη ζωή σε ανθρώπους με καρκίνο

Τα τελευταία πέντε χρόνια, περισσότερα από 60 νέα αντικαρκινικά φάρμακα έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Ωστόσο, σήμερα, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από καρκίνο κάθε μία ώρα. Το να κάνουμε τολμηρά βήματα κατά του καρκίνου απαιτεί μια στρατηγική που βασίζεται στη δύναμη των συνεργασιών, των πρωτοποριακών τεχνολογιών και των επαναστατικών κλινικών συνδυασμών.

Χτίζουμε γρήγορα μια διαφοροποιημένη γκάμα φαρμακευτικών προϊόντων, που εστιάζει σε βάθος και σε εύρος και που καθοδηγείται από το επιστημονικό μας πλαίσιο. Από σύζευξη αντισώματος-φαρμάκου και μικρά μόρια έως προσεγγίσεις που βασίζονται στην κυτταρική θεραπεία, τα προγράμματά μας στην έρευνα και ανάπτυξη δημιουργούν νέες δυνατότητες για ανθρώπους με καρκίνο.

Το έργο μας στην Ογκολογία καθοδηγείται από την ταλαντούχα ομάδα μας, που προσπαθεί να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για ανθρώπους με περιπτώσεις καρκίνου που δεν έχει δοθεί επαρκής προσοχή ή που δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς και των οποίων η θεραπεία ενέχει δυσκολίες. Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε σημαντικά σε αυτόν τον τομέα, εσωτερικά και μέσω συνεργασιών, καθώς η γκάμα των υποψήφιων φαρμακευτικών προϊόντων και το πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξής μας ωριμάζουν και επεκτείνονται.

Φιλοδοξία μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε το πρότυπο περίθαλψης σε περιπτώσεις συμπαγών όγκων και καρκίνων του αίματος. Μέχρι το 2030, ο στόχος μας είναι διττός: να επιτύχουμε περισσότερες από 20 εγκρίσεις μετασχηματιστικών ενδείξεων και να επηρεάσουμε θετικά τη ζωή άνω των 500.000 ανθρώπων με καρκίνο. Αναπτύσσουμε επίσης συνεργασίες με συλλόγους ασθενών για να κατανοήσουμε καλύτερα τις φωνές των ανθρώπων που ζουν με καρκίνο μέσα από την ανακάλυψη, την ανάπτυξη και την διάθεση των θεραπειών μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος, τα τελευταία 4 χρόνια δημιουργήσαμε την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης #LightitGreen με στόχο να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό για το λέμφωμα, αλλά και για τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με τη θεραπεία ασθενειών που έχουν δύσκολη αντιμετώπιση.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης «Ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους»

Προκειμένου να τονίσουμε το πόσες γυναίκες έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού και σε συνέχεια της περσινής εκστρατείας ευαισθητοποίησης, φέτος, σκεπτόμενοι αντισυμβατικά και με στόχο να αναδείξουμε το γεγονός ότι ο Καρκίνος του Μαστού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση, οι εργαζόμενοι της Gilead Ελλάδας δάνεισαν τα πρόσωπά τους σε μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Φωτογραφίες όλων των ανδρών που εργάζονται στην Gilead Ελλάδας εμφανίστηκαν σε περίοπτη θέση δημοσίως, σε στάσεις λεωφορείων, λεωφορεία, υπαίθριες πινακίδες και σε κεντρικό σταθμό του μετρό.

Η δήλωση της Gilead στο πλαίσιο της εκστρατείας τόνιζε: «Σήμερα γινόμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου σκοπού γιατί ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διαδώσουμε το μήνυμα ότι #μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού. Τρέχουμε για όλες τις γενναίες γυναίκες εκεί έξω. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή είναι μια συνεχής μάχη που δίνουμε όλοι μαζί, γυναίκες και άνδρες! Ο Καρκίνος του Μαστού μάς αφορά ΟΛΟΥΣ!».

Η Gilead Ελλάδας ήταν επίσης ο επίσημος χορηγός της εκδήλωσης Race for the Cure®. Οι εργαζόμενοι, οι οικογένειες και οι φίλοι τους υποστήριξαν την εκδήλωση περπατώντας και τρέχοντας με στόχο την ευαισθητοποίηση.
Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου.


World AIDS Day 2022 #zerostigma

Συνεργασία στο αντικείμενο του (ιού) HIV

Η Gilead είναι ο προτιμητέος συνεργάτης πολλών ενδιαφερομένων μερών στην κοινότητα του HIV. Μέσω του διαρκούς διαλόγου, στοχεύουμε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας προκειμένου να παρέχουμε λύσεις σε ακάλυπτες ανάγκες των ανθρώπων που ζουν με HIV, των φροντιστών τους και των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

Η Gilead συνεργάζεται επίσης με συλλόγους ασθενών και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση μιας σειράς αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV, όπως εκστρατείες ενημέρωσης κατά του στίγματος, εκπαιδευτικά προγράμματα, προγράμματα υποστήριξης ασθενών, έρευνα και πολλές άλλες πρωτοβουλίες. Μαζί, εργαζόμαστε με σθένος για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς όπου οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό HIV θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Από το 2019, η Gilead Ελλάδας έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει ενισχύσει τις δράσεις της για την άρση των κοινωνικών φραγμών, μιλώντας ανοιχτά για το κοινωνικό στίγμα την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου). Από το 2021, αυτή η πρωτοβουλία προχώρησε ακόμη περισσότερο, αποδομώντας συμβατικές και ανησυχητικές πεποιθήσεις: η Gilead μετασχημάτισε την καμπάνια της για να εισαγάγει την ιδέα του μηδενικού στίγματος στην εξέταση για τον HIV, διενεργώντας ενημερωτικές εκστρατείες μεγάλης κλίμακας με επίδραση, που ενθαρρύνουν όλους τους ενήλικες να κάνουν την εξέταση και να ενημερωθούν για το αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον HIV, χωρίς τον φόβο της κοινωνικής επίκρισης ή της αρνητικής κριτικής.

Οι πιο πρόσφατες καμπάνιες #zerostigma επικεντρώνονται γύρω από μια σταγόνα αίματος – καθώς αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να μάθει κάποιος αν είναι θετικός ή αρνητικός στον HIV. Με έναν ιδιαίτερα προκλητικό και έξυπνο τρόπο, η Gilead Hellas δημιούργησε μια σειρά από αφίσες που αντικατοπτρίζουν όλες τις
«δραστηριότητες των δακτύλων»:

  • 2021: σκαλίζοντας τη μύτη, δάχτυλα καμένα από σίδερο, δάχτυλα πιασμένα σε μια πόρτα και τραυματισμένα στον τρίφτη τυριών με το σύνθημα «το δάχτυλό σου έχει περάσει και χειρότερα, σίγουρα μπορεί να αντέξει ένα μικρό τρύπημα για το τεστ HIV… κάνε το τεστ σήμερα, ενημερώσου για τον HIV και συνέχισε κανονικά τη ζωή σου».
  • 2022: χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας για να εξερευνήσουμε τον κόσμο, να νιώσουμε ή να γευτούμε κάτι, έτσι ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν επίσης τα δάχτυλά τους για να μάθουν για το σώμα τους, την κατάσταση της υγείας τους, αν νοσούν ή όχι από HIV, με το σύνθημα: «αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο».

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας που ξεκινά κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου), στήνεται περίπτερο σε κεντρικό σημείο της πόλης και φιλοξενεί το Athens Checkpoint σε κοινή θέα, ώστε κάθε περαστικός να μπορεί να υποβληθεί σε εξέταση επιτόπου.

Άνθρωποι με επιρροή από όλους τους κλάδους - πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες - ενεργούν ως πρεσβευτές της δράσης και κάνουν την εξέταση για τον ιό HIV δημόσια στην κάμερα, στέλνοντας το μήνυμά τους για το πόσο σημαντικό είναι να τερματιστεί ο στιγματισμός, να απενοχοποιηθούν οι εξετάσεις και, έτσι, να σωθούν ζωές και να σταματήσει η επιδημία. Ανάμεσά τους, πρώην πρωθυπουργοί, πολιτικοί, δημόσια πρόσωπα όπως δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, καθώς επίσης επαγγελματίες υγείας και πολλοί άλλοι.

Ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και την επαγγελματική θέση, όλοι οι εργαζόμενοι της Gilead Ελλάδας συμμετέχουν κάθε χρόνο στον αγώνα για την εξάλειψη του στίγματος στον δημόσιο διάλογο για τον HIV. Είναι πάντα παρόντες φορώντας χαρακτηριστικά, κόκκινα ρούχα που τραβούν την προσοχή και προωθούν την ανοιχτή συζήτηση για τον HIV με άτομα που επισκέπτονται το περίπτερο ή απλώς είναι περαστικοί. Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που υποβλήθηκαν πρώτοι σε τεστ για τον HIV δημοσίως.

Περήφανη για τις προσπάθειές της και το μήνυμα που μεταφέρουν οι άνθρωποί της, η Gilead Ελλάδας ηγείται αυτού του αγώνα και φροντίζει προορατικά να μεταδίδει το μήνυμα της αποστιγματοποίησης – χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την περαιτέρω διάδοσή του. Μπαίνοντας σε έναν σταθμό ή βαγόνι του μετρό, περνώντας δίπλα από μια στάση λεωφορείου, περιμένοντας το λεωφορείο ή κατά την επιβίβαση σε αυτό, από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, το πιθανότερο είναι ότι θα συναντήσετε αφίσες της καμπάνιας #zerostigma, όλες με την θαρραλέα υπογραφή της Gilead Ελλάδας και χωρίς φόβο ότι μια τέτοια συσχέτιση θα «αμαυρώσει» το όνομά της ή θα έχει αντίκτυπο στην εικόνα της.


Μαζί, στοχεύουμε στην εξάλειψη της ηπατίτιδας C στην Ελλάδα.

Η δέσμευσή μας για τους ανθρώπους με ηπατίτιδα C ξεπερνά κατά πολύ τα φάρμακα που παράγουμε. Συνεργαζόμαστε με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και συλλόγους ασθενών για την επίτευξη του στόχου της εξάλειψης αυτής της ασθένειας στην Ελλάδα. Εκκινούμε και υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν σχετικά με την ηπατίτιδα C, οι οποίες συμβάλουν στο να ξεπεραστούν εμπόδια όπως το στίγμα ενώ παράλληλα διευκολύνουν τη διασύνδεση με τη φροντίδα.

Η δράση ‘C-ity Connect’ ξεκίνησε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού και ταυτόχρονα ως έκκληση για ενεργοποίηση εκείνων που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες ομάδες πληθυσμού και υψηλού κινδύνου – μία δράση που ξεκίνησε από την Αθήνα και στη συνέχεια ταξίδεψε σε 5 πόλεις της βόρειας Ελλάδας – σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) και τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» – υπό την αιγίδα των αντίστοιχων Δήμων. Με το σύνθημα «Κάνε την εξέταση για την ηπατίτιδα C τώρα» η Gilead καλεί όλους τους πολίτες όλων των πόλεων που γεννήθηκαν μεταξύ 1945 και 1980 να υποβληθούν σε εξετάσεις για ηπατίτιδα C, συνδέοντάς τη με την εξέταση κοόρτης για άτομα που γεννήθηκαν κατά την περίοδο αυτή. Μαζί, στοχεύουμε στην εξάλειψη της ηπατίτιδας C στην Ελλάδα.

C-ity Connect