Θεραπευτικοί Τομείς

Εργαστήριο

Η Gilead έχει δεσμευτεί να εξελίξει τη φροντίδα για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, προωθώντας καινοτόμες θεραπείες σε τομείς που υπάρχουν σημαντικά θεραπευτικά κενά και συγκεκριμένα στους τομείς της ιολογίας, της ογκολογίας και των φλεγμονωδών νοσημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και μέσω συνεργασιών με ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς εταίρους.

Από το 1987, η Gilead έχει διαθέσει στο εμπόριο περισσότερα από 25 καινοτόμα φάρμακα, βοηθώντας στον μετασχηματισμό της θεραπείας για άτομα που ζουν με ασθένειες όπως ο HIV, η ιογενής ηπατίτιδα, ο καρκίνος και άλλες παθήσεις.

Μετασχηματίζοντας τον HIV

Η Gilead βοήθησε στον μετασχηματισμό της φροντίδας για τα άτομα που ζουν με HIV και για εκείνους που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την πρόληψη της νόσου, πρωτοπορώντας με ανακαλύψεις που κάποτε θεωρούνταν αδύνατες - το πρώτο θεραπευτικό σχήμα ενός δισκίου για τη θεραπεία του HIV και το πρώτο αντιρετροϊκό φάρμακο για προφύλαξη πριν από την έκθεση (PrEP) για την αποτροπή της μόλυνσης από τον ιό HIV.

Το έργο μας στο πεδίο του HIV συνεχίζει να καλύπτει όλο το εύρος της φροντίδας για τον HIV – από την πρόληψη στη θεραπευτική αγωγή έως την προσπάθεια προς τον στόχο της ίασης. Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε επιλογές μακράς δράσης που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των διαφοροποιημένων αναγκών και προτιμήσεων του ποικίλου εύρους των ανθρώπων που ζουν με HIV και των ατόμων που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τα φάρμακα PrEP.

Η αφοσίωσή μας στην καινοτομία δεν αφορά μόνο τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την εξέλιξη της ιατρικής, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκουμε να διευκολύνουμε την ευρύτερη πρόσβαση στα φάρμακα. Έχουμε διαμορφώσει κορυφαία στον κλάδο προγράμματα και συνεργασίες για να επεκτείνουμε την πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεσμευόμαστε επίσης να προάγουμε την επιστήμη χωρίς αποκλεισμούς, για να βοηθήσουμε στη βελτίωση της ζωής των ατόμων που ζουν με τον ιό HIV και να αναδιαμορφώσουμε το μέλλον της φροντίδας γύρω από την νόσο.

Πέρα από την επιστήμη, συνεργαζόμαστε με εταίρους για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών που προκαλούν τη διάδοση του HIV. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις ανισότητες όσον αφορά τη φροντίδα και την πρόληψη του HIV, να προωθήσουμε την εκπαίδευση μεταξύ των επαγγελματιών υγείας και να υποστηρίξουμε τις τοπικές κοινότητες στις οποίες αυτοί δραστηριοποιούνται.

Ιογενείς Ηπατίτιδες C, B και D

Με την ίδια επιμονή, καινοτομία και εστίαση που καθοδήγησαν τη δουλειά μας στο πεδίο του HIV, δημιουργήσαμε τέσσερις θεραπείες ίασης για τον ιό της χρόνιας ηπατίτιδας C, σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Σήμερα έχουν συνταγογραφηθεί, σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια άτομα, τα φάρμακά μας για τον HCV και συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Βρισκόμαστε επίσης, εδώ και 20 χρόνια, στην πρώτη γραμμή του μετασχηματισμού της φροντίδας για άτομα με χρόνια ηπατίτιδα Β και επιδιώκουμε ενεργά πολλαπλές ερευνητικές κατευθύνσεις προς μια πιθανή θεραπεία. Το 2021, μέσω της εξαγοράς της MYR GmbH, ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας σε αυτόν τον τομέα, προσθέτοντας μια πρώτης κατηγορίας θεραπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρόνια ηπατίτιδα Δέλτα.

Καινοτομία για τη θεραπεία του COVID-19

Όταν ξέσπασε η επιδημία της COVID-19, ανταποκριθήκαμε ταχύτατα για να προάγουμε το σε ερευνητικό τότε στάδιο αντιιικό μας σκεύασμα, που είχε δείξει πιθανά αποτελέσματα έναντι άλλων κοροναϊών σε εργαστηριακές και προκλινικές δοκιμές, αξιοποιώντας δεκαετίες αντιικής τεχνογνωσίας και σημαντικών εσωτερικών πόρων για να βοηθήσουμε τους ασθενείς αλλά και τις κοινότητες που εργάζονταν για την ελάφρυνση του βάρους της πανδημίας.

Σήμερα, περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν λάβει τη θεραπεία μας για την COVID-19. Η Gilead υπέγραψε επίσης μη αποκλειστικές εθελοντικές συμφωνίες αδειοδότησης με κατασκευαστές γενοσήμων για να επεκτείνει περαιτέρω την προσφορά του προϊόντος προς διανομή σε περισσότερες από 125 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες διαθέτουν περιορισμένους πόρους.

Βοηθώντας να δώσουμε περισσότερη ζωή σε ανθρώπους με καρκίνο

Το να κάνουμε τολμηρά βήματα κατά του καρκίνου απαιτεί μια στρατηγική που βασίζεται στη δύναμη των συνεργασιών, των πρωτοποριακών τεχνολογιών και των επαναστατικών κλινικών συνδυασμών. Χτίζουμε γρήγορα μια διαφοροποιημένη γκάμα υποψήφιων φαρμακευτικών προϊόντων, που εστιάζει στο βάθος και το εύρος και που καθοδηγείται από το επιστημονικό μας πλαίσιο. Από σύζευξη αντισώματος-φαρμάκου και μικρά μόρια έως προσεγγίσεις που βασίζονται στην κυτταρική θεραπεία, τα προγράμματά μας στην έρευνα και ανάπτυξη δημιουργούν νέες δυνατότητες για ανθρώπους με καρκίνο.

Το έργο μας στην Ογκολογία καθοδηγείται από την ταλαντούχα ομάδα μας, που προσπαθεί να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για ανθρώπους με περιπτώσεις καρκίνου που δεν έχει δοθεί επαρκής προσοχή ή που δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς και των οποίων η θεραπεία ενέχει δυσκολίες. Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε σημαντικά σε αυτόν τον τομέα, εσωτερικά και μέσω συνεργασιών, καθώς η γκάμα των υποψήφιων φαρμακευτικών προϊόντων και το πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξής μας ωριμάζουν και επεκτείνονται.

Φιλοδοξία μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε το πρότυπο περίθαλψης σε περιπτώσεις συμπαγών όγκων και καρκίνων του αίματος. Μέχρι το 2030, ο στόχος μας είναι διττός: να επιτύχουμε περισσότερες από 20 εγκρίσεις μετασχηματιστικών ενδείξεων και να επηρεάσουμε θετικά τη ζωή άνω των 500.000 ανθρώπων με καρκίνο.

Ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών στον τομέα των Φλεγμονωδών Νοσημάτων

Η Gilead ερευνά νέες θεραπείες με στόχο την εξέλιξη της φροντίδας ώστε να βοηθήσει τα άτομα που ζουν με μια σειρά από φλεγμονώδη νοσήματα να έχουν πιο υγιή ζωή, συμπεριλαμβανομένων ασθενειών όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και ο λύκος. Αξιοποιούμε επίσης την τεχνογνωσία μας για να προάγουμε την επιστημονική κατανόηση και τα ερευνητικά φάρμακα για πολύπλοκες και δύσκολα αντιμετωπίσιμες ινωτικές ασθένειες, όπως η μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα και η πρωτοπαθής σκληρυντική χολαγγειίτιδα.

Μια ιστορική δέσμευση κατά των διεισδυτικών μυκητιασικών λοιμώξεων

Για 30 χρόνια, η Gilead έχει επενδύσει στη θεραπεία διεισδυτικών μυκητιασικών λοιμώξεων, ιδιαίτερα της ασπεργίλλωσης, της καντιντίασης, της σπλαχνικής λεϊσμανίασης (VL) και της κρυπτοκοκκικής μηνιγγίτιδας. Η Gilead συνεχίζει να εργάζεται για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αντιμυκητιασικές θεραπείες για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.